COCO - The Cocktail Company
Duur: 2 uur (min. 9 personen)
Prijs excl. : €35,-
Workshop aanvragen

Billy Joel zong zelfs over de beroemde cocktail Gin Tonic in één van de bekende coupletten uit zijn klassieker “Piano Man”;

 It’s nine o’clock on a Saturday
The regular crowd shuffles in
There’s an old man sitting next to me
Makin’ love to his tonic and gin

Zoals de naam al aangeeft is het een cocktail op basis van Gin en Tonic waarbij men anderhalf tot twee keer zoveel Tonic als Gin toevoegt. Daarnaast is het gebruikelijk om er ijs aan toe te voegen. Gin Tonic werd al geïntroduceerd in de achttiende eeuw door het leger van de Britse Oost-Indië Compagnie. Vroeger werden kruiden gezien als medicatie, de in Tonic aanwezig stof Kinine was zelfs een bewezen antistof tegen Malaria.

Om de bittere smaak van de Kinine te laten afnemen voegde men er een mengels aan toe van water, suiker, limoen en gin. Het huidige tonicwater wordt tegenwoordig zoeter gemengd, met minder Kinine, en is hierdoor minder bitter. Hoewel Gin beschouwd wordt als een typisch Engelse drank, liggen de wortels van dit distillaat in Nederland. Gin is eigenlijk de Engelse versie van de Nederlandse jenever (Dutch Courage) en zeer geschikt om te mixen met andere dranken.

De COCO bartender vertelt u tijdens de Gin Tonic proeverij over het ontstaan van Gin en Tonic, de verschillende basisingrediënten en neemt u al proevend de gehele wereld over. COCO’s Gin Tonic Tasting duurt twee uur en is een perfecte afsluiting of onderbreking van een zakelijke bijeenkomst, maar ook een origineel uitje met vrienden of familieleden.

Prijs Nederland: € 32,50 p.p. De prijs is inclusief BTW en 3 Gin Tonics per persoon!
Prijs België: € 35,00 p.p.

Minimaal 9 personen.

Meer info