COCO - The Cocktail Company

Cocktail Workshop Huizen

Beschikbaarheid aanvragen

HUIZEN

Het dorp Huizen is bekend als voormalig vissersdorp, hoewel pas aan het eind van de 17e eeuw de visserij één van de hoofdmiddelen van het bestaan werd. Daarvoor waren vooral landbouw en huisnijverheid belangrijke levensbronnen. Hoewel het gemeentewapen van Huizen, een melkmeisje, verwijst naar veeteelt, was er geen sprake van grootschalige veeteelt. De arme zandgronden van het Gooi hadden veel bemesting nodig en vooral de uitwerpselen van het vee, koeien en schapen, werden als mest gebruikt. Er was gemeenschappelijk gebruik van heiden en weiden, de zogenaamde meentgronden.

Huizen kreeg in de 14e eeuw zijn naam, omdat het – zoals de overlevering wil – het eerste dorp was in het Gooi dat stenen huizen had. Het overwegend protestantse Huizen is de snelstgroeiende gemeente van het Gooi, met ook de snelstgroeiende bedrijvigheid.

De Haven van Huizen

De Haven van Huizen is gevestigd in een oude visrokerij, de plaats waar vroeger verse Zuiderzeeharing veranderde in goudglanzende bokking. Deze locatie is erg mooi gelegen aan de haven in Huizen en “De Paardenstal” is een bijzonder sfeervolle plaats voor een cocktailworkshop.

Cocktail workshop Huizen naar keuze vanaf € 27,50 per persoon
Experience Huizen naar keuze vanaf € 32,50 per persoon

Workshop/Experience incl. hoofdgerecht : € 52,00 per persoon
Workshop/Experience incl. 3-gangen diner: € 65,00 per persoon